Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 batáty
- 80 g krůtího masa
- 100 g hlívy ústřičné
- 30 g cibule
- 60 g avokáda
- estragon
- olivový olej
- sůl
Postup Batáty plněné hlívou, krůtím masem a avokádem
Postup přípravy receptu
-
Batáty důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka.
Necháme trochu vychladnout a poté rozkrojíme podélně na poloviny.
Batáty vydlabeme a utvoříme z nich lodičky. Polovinu vydlabané hmoty nakrájíme nadrobno a použijeme do směsi na plnění.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme najemno. Hlívu nakrájíme na drobné kousky, stejně tak i maso.
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hlívu, osolíme a za občasného míchání opékáme 5 minut.
Poté přidáme asi 1 lžičku estragonu, krůtí maso a restujeme, dokud maso nebude hotové.
Vmícháme polovinu hmoty, kterou jsme vydlabali z batátů.
Avokádo nakrájíme na malé kostky. Směs na pánvi stáhneme z ohně, podle potřeby dosolíme a zlehka vmícháme avokádo.
Směsí naplníme vydlabané batáty, vložíme do trouby a necháme 10 minut prohřát.