Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem
Recepty, PředkrmySuroviny
- 70 g mletého hovězího masa
- 3 cherry rajčátka
- Štíhlá cuketa
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- Bazalka
- tymián
- oregano
- Sůl
- pepř
- Olivový olej
- olej na opékání masa
- Bazalkové pesto
Postup Masové kuličky v parmezánu s rajčátkem
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z cukety nakrájíme 4 tenounké podlouhlé plátky. V pánvi přivedeme vodu k varu a plátky cukety necháme vařit, dokud nezměknou a budou ohybné. Plátky cukety osušíme papírovou utěrkou.
Maso rozmělníme na jemno a ochutíme solí, pepřem a přiměřeným množstvím bylinek. Z masa vytvarujeme 4 kuličky, které opečeme na pánvi pokapané olejem. Opečené kuličky položíme na papírovou utěrku, osušíme z nich přebytečný tuk a obalíme v parmezánu.
Plátky cukety lehce osolíme. Na dřevěné párátko napíchneme jeden konec cukety (konec přidržujeme u párátka, aby se cuketa neprotrhla), napíchneme rajčátko, cuketu provlíkneme pod rajčátkem a napíchneme masovou kuličku. Opět podtočíme cuketu. Špízy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut pečeme. Než se špízy rozpečou, rozředíme lžičku bazalkového pesta lžící extra panenského olivového oleje.