Kuřecí na letní zelenině a víně v PH

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

4 kuřecí stehna
sůl
1 hlavička česneku podle chuti
mletá paprika
3 mrkve
3 cibule
velká hrst fazolkových lusků
3 malé cukety
hrst sekané pažítky
hrst libečku
hrst petrželové natě
hrst celerových listů
asi 100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Stehná umyjeme, osušíme, votrieme soľ a papriku, potrieme prelisovaným cesnakom.

  2. Mrkvu a cuketu pokrájame na špalíčky, cibuľu na štvrťky, lusky očistíme, prekrojíme.

  3. Mrkvu, cibuľu, cuketu a lusky dáme do PH, zasypeme vňaťami a posolíme.

  4. Pridáme kuracie stehná, podlejeme cca 100 ml bieleho vína.

  5. Pomalíme cca 4 - 5 hod. - stupeň HIGH. Doba záleží aj od množstva surovín, aj od toho, či počas prípravy jedla PH otvárame, vtedy je treba rátať s predľžením tejto doby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!