Kuře s vinnou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
2 menší mrkve
1 střední petržel
1/4 středního celeru
1 střední cibule
2,5 dcl kvalitního bílého vína
hladká mouka
cukr
ocet
malý citron
2 dcl smetany
1 žloutek
muškátový květ
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibuli.

  2. Potom k ní přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme do zlatohněda. Pak vložíme osolené a opepřené kuře nakrájené na porce, podlijeme cca 1 dcl vody, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě do měkka. V závěru pokličku sundáme a uděláme na kuřeti kůrčičku.

  3. Potom kuře vyjmeme, k zelenině přidáme řidší máslovou jíšku, víno, trošku octa, cukru, citronovou kůru, špetku muškátového květu a povaříme.

  4. Nakonec přidáme smetanu, ve které jsme rozšlehali žloutek. Omáčku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme ponorným mixérem a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem, houskovým knedlíkem, haluškami, těstovinami nebo s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!