Karpatská roštěnka

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g srnčího masa - kotlety bez kosti pokrájeného na 70-80 g medailónky
50 g uzené slaniny pokrájené na proužky
100 g hříbky-praváky
4 zelené papriky nakrájené na proužky nebo na kolečka
4 rajčata nakrájená na měsíčky
2 feferonky pokrájené na jemno
1 velká cibule pokrájená na jemno
sůl
1 PL mletá sladká paprika
voda
čerstvě mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plátky mäsa naklepeme, narežeme po obvode, osolíme a okoreníme.

  2. Na oleji orestujeme slaninu a cibuľu do zlata spolu so zelenou paprikou, feferonkou a paradajkou. Pridáme mletú papriku a necháme ju rozpustiť.

  3. Podlejeme trochou horúcej vody a do tohoto paprikového základu vložíme opiecť mäso z oboch strán.

  4. Podlejeme znovu horúcou vodou a pridáme huby. Dusíme pod pokrievkou do mäkka a dosolíme, dokoreníme. Podávame horúce s maslovými haluškami alebo s dusenou ryžou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!