Jahodový kopec pro Lucinku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 pomazánkové másla
- 2 šlehačky
- 5 polévkových lžic cukru moučka
- 2 balení cukrářských piškotů
- ovocný nektar
- 250 g jahod
- 150 g hroznů
- 200 ml šlehačky Hollé
- červené potravinářské barvivo
- Máta na ozdobu
Postup Jahodový kopec pro Lucinku
Postup přípravy receptu
-
Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování.
Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme - nejprve piškoty, ty potřeme ovocným nektarem, dáme třetinu krému, piškoty potřené nektarem, krém, nakrájené jahody, krém a poslední vrstva jsou piškoty potřené nektarem. Zakryjeme fólií a dáme na 24-48 hodin do lednice.
Po určeném čase dortík vyklopíme a nazdobíme. Šlehačku vyšleháme a potřeme jí dortík. Jahody a hrozny nakrájíme a podle fantazie dáváme do šlehačky. Zdobíme lístky máty.