Jahodový kopec pro Lucinku

Recepty, Moučníky

Suroviny

2 pomazánkové másla
2 šlehačky
5 polévkových lžic cukru moučka
2 balení cukrářských piškotů
ovocný nektar
250 g jahod
150 g hroznů
200 ml šlehačky Hollé
červené potravinářské barvivo
Máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Másla, šlehačky a cukr vyšleháme. Vyšlehaný krém posypeme barvivem a opatrně promícháme, aby vzniklo mramorování.

  2. Misku vyložíme potravinářskou fólií a vrstvíme - nejprve piškoty, ty potřeme ovocným nektarem, dáme třetinu krému, piškoty potřené nektarem, krém, nakrájené jahody, krém a poslední vrstva jsou piškoty potřené nektarem. Zakryjeme fólií a dáme na 24-48 hodin do lednice.

  3. Po určeném čase dortík vyklopíme a nazdobíme. Šlehačku vyšleháme a potřeme jí dortík. Jahody a hrozny nakrájíme a podle fantazie dáváme do šlehačky. Zdobíme lístky máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!