Králičí roláda s houbovou nádivkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- vykostěná žebra a hřbet z králíka
- 300 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
- 1 rohlík
- cca 100 ml mléka 0,5 % tuku
- 120 g čerstvých lesních hub
- 1 vejce
- 2 střední cibule
- 30 g strouhanky
- čerstvé tymiánové větvičky
- hrst čerstvé česnekové trávy nebo medvědího česneku
- sůl
- pepř
Postup Králičí roláda s houbovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi, až se vyvaří všechna tekutina.
Než se orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku - jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.
Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, který osolíme. Na maso navrstvíme připravenou směs.
Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.
Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme a grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.
Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.