Králičí roláda s houbovou nádivkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

vykostěná žebra a hřbet z králíka
300 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 rohlík
cca 100 ml mléka 0,5 % tuku
120 g čerstvých lesních hub
1 vejce
2 střední cibule
30 g strouhanky
čerstvé tymiánové větvičky
hrst čerstvé česnekové trávy nebo medvědího česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi, až se vyvaří všechna tekutina.

  2. Než se orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku - jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, který osolíme. Na maso navrstvíme připravenou směs.

  4. Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.

  5. Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme a grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.

  6. Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!