Vojtíškův dortík

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 celá vejce
4 lžíce polohrubé mouky
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
2 sladká pomazánková másla s příchutí vanilka
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek si oddělíme od bílku, ze kterého ušleháme tuhý sníh.

  2. Postupně přidáme žloutky, mouku, cukr a vanilkový cukr, krátce promícháme.

  3. Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C cca 15 minut.

  4. Upečený piškot nechám zchladnout, vyklopím z formy, potřu máslem, posypu strouhanou čokoládou a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!