Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolkami
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 ml bílých fazolek (den předem namočíme)
- 2 větší mrkve
- menší kousek petržele
- 4 brambory
- masox
- 1-2 klobásy (měla jsem Ostravskou)
- 1 větší cibule
- 2 kuličky nového koření
- 2 lžičky gulášového koření
- pepř
- sůl
- majoránka
- 2 stroužky česneku
Postup Hustá polévka se zeleninou a bílými fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory a klobásu nakrájíme na menší kostky, cibuli na jemno. Mrkev a petržel necháme v celku.
Do většího hrnce s vodou dáme vařit fazole, mrkev, petržel, masox a nové koření. Až nám fazole změknou, vyndáme mrkev a petržel na prkýnko (mrkev nakrájíme na kolečka a petržel rozmačkáme vidličkou.).
K fazolkám přidáme brambory a na mírném ohni vaříme.
Do pánve si nalijeme olej, přidáme klobásu, cibulku a restujeme zhruba 5 minut.
Poté přidáme prolisované stroužky česneku a gulášové koření.
Necháme krátce orestovat, jen aby nám provoněl česnek a hned zasypeme 2 lžícemi hladké mouky. Uděláme jíšku, vše vlijeme do polévky a promícháme. Vrátíme zpět mrkev a petržel.
Přisypeme majoránku, dosolíme, opepříme a necháme provařit dalších 10 minut. Podáváme s chlebem.