Jahodový koláč se zakysanou smetanou a meduňkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
1 KL mandlového aroma
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
jahody
Na náplň:
200 ml kysané smetany
2 vejce
50 g moučkového cukru
citronová kůra z 1/2 citronu
15 lístků meduňky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, van. cukr, mandlové aroma, vejce, prášek do pečiva, olej a mléko smícháme.

  2. Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.

  3. Kysanou smetanu, 2 žloutky, moučkový cukr, citronovou kůru, nasekané lístky z meduňky smícháme, ze 2 bílků si uděláme sníh a opatrně vmícháme do směsi.

  4. Na těsto vylijeme náplň z kysané smetany, poklademe jahodama a pečeme na 180 stuňů 25 až 30 min. podle trouby každá peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!