Jahodový koláč se zakysanou smetanou a meduňkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 vejce
- 1 KL mandlového aroma
- 1/2 hrnku oleje
- 1/4 hrnku mléka
- jahody
- Na náplň:
- 200 ml kysané smetany
- 2 vejce
- 50 g moučkového cukru
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 15 lístků meduňky
Postup Jahodový koláč se zakysanou smetanou a meduňkou
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, van. cukr, mandlové aroma, vejce, prášek do pečiva, olej a mléko smícháme.
Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Kysanou smetanu, 2 žloutky, moučkový cukr, citronovou kůru, nasekané lístky z meduňky smícháme, ze 2 bílků si uděláme sníh a opatrně vmícháme do směsi.
Na těsto vylijeme náplň z kysané smetany, poklademe jahodama a pečeme na 180 stuňů 25 až 30 min. podle trouby každá peče jinak.