Kuřecí prsa s nivou v parním hrnci

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
hořčice na pomazání
grilovací koření podle potřeby
100 g nivy
asi 0,5 cibule
cca 1 kg nových brambor
mražená zelenina podle chuti (měla jsem Mochovskou)
1 zakysaná smetana
sůl
grilovací koření
celý kmín (na brambory)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa si prořízneme, abychom získali 4 kusy. Hustě je pomažeme hořčicí a podle chuti posypeme grilovacím, nebo jiným oblíbeným kořením. Nivu si nakrájíme na tenké plátky a poklademe ji na prsíčka.

  2. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou rovněž rozložíme na prsíčka a zakápneme zakysanou smetanou. takto upravené maso vložíme do spodní nádoby parního hrnce.

  3. Do druhého patra můžeme nakrájet na kolečka nové, neloupané a dobře omyté brambory, ale pokud je nechceme pouze vařené, dáme je na pečící papír mírně pokapaný olejem, osolíme, posypeme grilovacím kořením a kmínem a vložíme je do trouby, kde se nám krásně opečou.

  4. V případě, že jsme zvolili variantu pečení brambor v troubě, tak do druhé nádoby nasypeme zeleninu a vše dohromady paříme 30 minut. Pokud však chceme brambory pouze pařit, druhou vrstvu budou tvořit právě brambory a úplně nahoře bude zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!