Kuřátko pečené v marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso
- MARINÁDA:
- 1 vetší cibule
- 2 lžíce másla
- 5 lžic kečupu
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžičky citronové štávy
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 2 lžičky sojové omáčky
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1/2 lžičky kari koření
- 4 utřené stroužky česneku
- kmín
- sůl
- pepř
- Vegeta
Postup Kuřátko pečené v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Můžeme trošku osolit (né moc).
Připravíme si marinádu: Cibuli zpěníme na másle, přidáme ostatní ingredience a touto marinádou maso polijeme.
Pečeme při teplotě 200°C zhruba hodinu a půl (záleží na počtu porcí).
Podle potřeby podlejeme maso troškou vody. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a okurkový salát se smetanou.