Kuřátko pečené v marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso
MARINÁDA:
1 vetší cibule
2 lžíce másla
5 lžic kečupu
1 lžička plnotučné hořčice
2 lžičky citronové štávy
2 lžičky worcestrové omáčky
2 lžičky sojové omáčky
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička grilovacího koření
1/2 lžičky kari koření
4 utřené stroužky česneku
kmín
sůl
pepř
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Můžeme trošku osolit (né moc).

  2. Připravíme si marinádu: Cibuli zpěníme na másle, přidáme ostatní ingredience a touto marinádou maso polijeme.

  3. Pečeme při teplotě 200°C zhruba hodinu a půl (záleží na počtu porcí).

  4. Podle potřeby podlejeme maso troškou vody. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a okurkový salát se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!