Špagety s olivovou tapenadou
Recepty, TěstovinySuroviny
- Na tapenadu:
- velká hrst černých oliv (já dala i hnědé kalamata)
- cca 6 sušených rajčat naložených v bylinkovém oleji
- 2 stroužky česneku
- cca 6 i více ančoviček
- čerstvý tymián
- bazalka
- 1-2 PL olivového oleje
- Já jsem ještě použila:
- orestovanou hlívu ustřičnou
- s 1 cuketou
- 1 stroužkem česneku
- tymián
- (Můžete také použít orestované kostičky lilku s plátky česneku)).
- čerstvá rajčata
- ovčí sýr nebo parmazán
- sůl
Postup Špagety s olivovou tapenadou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na tapenádu vložíme do mixeru a rozmixujeme. Kdo chce dohladka, já jsem to jen posekala, aby tam byla znát struktura surovin.
Mezitím orestujeme hlívu s cuketou a česnekem, posolíme a přimícháme posekaný tymián. Současně dáme vařit špagety. Hlívovou směs smícháme s tapenádou a na kostičky pokrájenými čerstvými rajčaty. Prohřejeme, promícháme se scezenými špagetami a případně dochutíme solí. Posypeme rozdrobeným ovčím sýrem nebo parmazánem a pokapeme olivovým olejem.