Bábovka voňavá s rybízem a pomerančem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 vajíčka
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé a celozrnné mouky namíchat (nemusíte)
- 1 hrnek mléka
- 0,5 hrnku oleje
- 100 g zakysané smetany
- 1 prášek do pečiva
- 2 hrsti rybízu (mražený, čerstvý)
- 1 pomeranč - kůra a trocha šťávy
- 2 hrsti rozinek v rumu
Postup Bábovka voňavá s rybízem a pomerančem
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka s cukry vyšleháme, přidáme mouky s práškem do pečiva, mléko, olej, zakysanku, pomerančovou kůru a šťávu a nakonec rozinky i s rumem. Vymícháme těsto, půlku nalijeme do formy. Nasypeme vrstvu rybízu (mě se kuličky různě rozutekly) a nalijeme zbytek těsta.
Pečeme asi 45 minut/220°C, zkusíme špejlí.
Po upečení necháme chvíli ve formě, pak vyklopíme a pocukrujeme.