Divoké hovězí s hrubozrnou hořčicí na černém pivě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa (použita kližka)
2 polévkové lžíce hrubozrné hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
1 velká cibule
kousek sádla
kousek uzeného špeku nebo slaniny
0,5 l černého piva (používám krušovice)
5 kuliček jalovce
5 kuliček nového koření
3 větvičky rozmarýnu
3 větvičky tymiánu
jíška (máslo + mouka) na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.

  2. Mezitím si nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova.

  3. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Podlijeme černým pivem, přihodíme koření, přikryjeme poklicí a necháme zredukovat. Poté průběžně podléváme vodou (nebo zeleninovým vývarem) do té doby, až je maso měkké.

  4. Zahustíme, vytaháme stonky od větviček tymiánu a rozmarýnu a všechny kuličky, případně dochutíme solí, či pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!