Divoké hovězí s hrubozrnou hořčicí na černém pivě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa (použita kližka)
- 2 polévkové lžíce hrubozrné hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 velká cibule
- kousek sádla
- kousek uzeného špeku nebo slaniny
- 0,5 l černého piva (používám krušovice)
- 5 kuliček jalovce
- 5 kuliček nového koření
- 3 větvičky rozmarýnu
- 3 větvičky tymiánu
- jíška (máslo + mouka) na zahuštění
Postup Divoké hovězí s hrubozrnou hořčicí na černém pivě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.
Mezitím si nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova.
Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Podlijeme černým pivem, přihodíme koření, přikryjeme poklicí a necháme zredukovat. Poté průběžně podléváme vodou (nebo zeleninovým vývarem) do té doby, až je maso měkké.
Zahustíme, vytaháme stonky od větviček tymiánu a rozmarýnu a všechny kuličky, případně dochutíme solí, či pepřem.