Krůtí stehýnka na kmíně
Recepty, Drůbeží masoPostup Krůtí stehýnka na kmíně
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehýnka omyjeme a osolíme. Do pekáčku nakrájíme cibuli, posolíme a přidáme hrst kmínu. Promícháme a na cibuli položíme stehýnka, která také posypeme kmínem. Podlijeme, pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi hodinu v troubě na 180°.
Sundáme poklici nebo alobal a dopečeme, aby byla křupavá kůrka (já zapnula i horkovzduch).
Stehýnka vyjmeme, výpek s cibulkou slijeme do menšího hrnce a promixujeme tyčovým mixérem. Přidáme máslo a ještě mixujeme, až máme nadýchanou hladkou omáčku.
Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory s pažitkou, ale určitě můžeme podávat s knedlíkem, šťouchanými brambory nebo rýží.