Krůtí stehýnka na kmíně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí stehýnka
4 větší cibule
kmín
sůl
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehýnka omyjeme a osolíme. Do pekáčku nakrájíme cibuli, posolíme a přidáme hrst kmínu. Promícháme a na cibuli položíme stehýnka, která také posypeme kmínem. Podlijeme, pekáč přikryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi hodinu v troubě na 180°.

  2. Sundáme poklici nebo alobal a dopečeme, aby byla křupavá kůrka (já zapnula i horkovzduch).

  3. Stehýnka vyjmeme, výpek s cibulkou slijeme do menšího hrnce a promixujeme tyčovým mixérem. Přidáme máslo a ještě mixujeme, až máme nadýchanou hladkou omáčku.

  4. Jako přílohu jsem zvolila opečené brambory s pažitkou, ale určitě můžeme podávat s knedlíkem, šťouchanými brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!