Krůtí stehno s pórkovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího masa ze stehna bez kostí a kůže (lze i kuřecí nebo krůtí prsa)
1 větší pórek
1 větší cibule
1 pomazánkové máslo bez příchuti
máslo nebo máslo a trochu olivového oleje
1 lžíce hladké mouky
trochu mléka
sůl, sojová omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka.

  2. V hrnci se silnějším dnem nebo v železňáku rozehřejeme tuk a opečeme osušené kousky masa, které poté vyndáme. Ve výpeku lehce osmažíme nejprve cibulku, pak přidáme také pórek.

  3. Vložíme maso, zalijeme horkou vodou, lehce osolíme a dusíme do měkka (trvá to necelou hodinu). Pak opět vyndáme maso, šťávu vyvaříme na základ, přidáme hladkou mouku, zasmažíme a zalijeme mlékem nebo mlékem a vodou.

  4. Provaříme, vzniklou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a rozmícháme v ní pomazánkové máslo. Dochutíme sojovou omáčkou nebo kořením podle vlastní chuti. Vložíme maso a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale můžou být i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!