Krůtí stehno s pórkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtího masa ze stehna bez kostí a kůže (lze i kuřecí nebo krůtí prsa)
- 1 větší pórek
- 1 větší cibule
- 1 pomazánkové máslo bez příchuti
- máslo nebo máslo a trochu olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- trochu mléka
- sůl, sojová omáčka
Postup Krůtí stehno s pórkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso opláchneme a nakrájíme na větší kusy (2 na porci). Cibuli nakrájíme na kostičky, zelenou i bílou část pórku na kolečka.
V hrnci se silnějším dnem nebo v železňáku rozehřejeme tuk a opečeme osušené kousky masa, které poté vyndáme. Ve výpeku lehce osmažíme nejprve cibulku, pak přidáme také pórek.
Vložíme maso, zalijeme horkou vodou, lehce osolíme a dusíme do měkka (trvá to necelou hodinu). Pak opět vyndáme maso, šťávu vyvaříme na základ, přidáme hladkou mouku, zasmažíme a zalijeme mlékem nebo mlékem a vodou.
Provaříme, vzniklou omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a rozmícháme v ní pomazánkové máslo. Dochutíme sojovou omáčkou nebo kořením podle vlastní chuti. Vložíme maso a necháme přejít varem. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale můžou být i brambory.