Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg krůtích prsou
čerstvý tymián (20 g)
150 g sladkého čerstvého mladého hrášku
3 silnější plátky Spišské uzené slaniny
50 g másla
drůbeží vývar
olej
sůl
čerstvý mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky.

  2. Plátky masa z obou stran dobře osolíme.

  3. Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu.

  4. Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran.

  5. Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé.

  6. Do pánve nalijeme trochu cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo.

  7. Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.

  8. Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také.

  9. Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!