Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg krůtích prsou
- čerstvý tymián (20 g)
- 150 g sladkého čerstvého mladého hrášku
- 3 silnější plátky Spišské uzené slaniny
- 50 g másla
- drůbeží vývar
- olej
- sůl
- čerstvý mletý pepř
Postup Krůtí plátky na tymiánu se sladkým hráškem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prso nakrájíme na přiměřeně stejné silné a stejně velké plátky.
Plátky masa z obou stran dobře osolíme.
Čerstvý tymián zbavíme stonků a odrhnuté lístečky nasekáme nožem najemno. Nasekaný tymián smícháme s trochou oleje a potřeme s ním nasolené plátky krůtího masa. Necháme cca hodinu odležet v chladu.
Naložené maso vkládáme na rozpálenou steakovou pánev a při vysoké teplotě opečeme z obou stran.
Po opečení maso z pánve vyjmeme a uchováme teplé.
Do pánve nalijeme trochu cca 2 dl teplého drůbežího vývaru a necháme odvařit to, co se nám na pánvi při opékání připeklo.
Lehce zjemníme a zároveň zahustíme oříškem máslové jíšky. Zlehka promícháme a necháme chvilku provařit.
Na druhé pánvi si opečeme do křupava na malé kostičky nakrájenou Spišskou uzenou slaninu, ke které přidáme celé lusky křupavého sladkého mladého hrášku a jen cca 3 minuty společně opečeme – hrášek musí zůstat křupavý a kostky slaniny také.
Dochutíme solí a pepřem. Ideální přílohou jsou nové brambory vařené ve slupce lehce omaštěné rozpuštěným máslem.