Asijská polévka s pak choi a pošírovaným vejcem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sezamového oleje
3 plátky čerstvého zázvoru
3 stroužky česneku
600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžíce Tamari sójové omáčky
1-2 ks pak choi podle velikosti
2 listy čínského (pekingské) zelí
malý kousek mrkve (jen pro barvu)
chilli papričku (není nutná)
3 vejce
zelená nať cibulky, koriandr, pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme zázvor, česnek, mrkev a za stálého míchání opékáme, dokud okraje nebudou zlatohnědé, asi 1 minutu - nespálit! Opatrně přilijeme vývar (měla jsem zredukovaný slepičí), přidáme Tamari omáčku a přivedeme k varu.

  2. Zatím pak choi odřízneme konec a rozebereme na jednotlivé listy, čínské zelí nakrájíme na proužky. Vše přidáme do vroucího vývaru a vaříme 3-4 minuty. Snížíme teplotu na minimum. Vejce můžeme vložit pošírovat rovnou do polévky, nebo ho udělat zvlášť a vložit až do talířů. Polévku podáváme ihned, posypanou nasekanými bylinkami a dle chuti chilli papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!