Asijská polévka s pak choi a pošírovaným vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 plátky čerstvého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 600 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 1 lžíce Tamari sójové omáčky
- 1-2 ks pak choi podle velikosti
- 2 listy čínského (pekingské) zelí
- malý kousek mrkve (jen pro barvu)
- chilli papričku (není nutná)
- 3 vejce
- zelená nať cibulky, koriandr, pažitka
Postup Asijská polévka s pak choi a pošírovaným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Očistíme zeleninu a česnek. Zázvor nakrájíme na nudličky, česnek na velmi tenké plátky, mrkev na julienne nudličky. Ve wok pánvi (nebo hrnci) zahřejeme olej, přidáme zázvor, česnek, mrkev a za stálého míchání opékáme, dokud okraje nebudou zlatohnědé, asi 1 minutu - nespálit! Opatrně přilijeme vývar (měla jsem zredukovaný slepičí), přidáme Tamari omáčku a přivedeme k varu.
Zatím pak choi odřízneme konec a rozebereme na jednotlivé listy, čínské zelí nakrájíme na proužky. Vše přidáme do vroucího vývaru a vaříme 3-4 minuty. Snížíme teplotu na minimum. Vejce můžeme vložit pošírovat rovnou do polévky, nebo ho udělat zvlášť a vložit až do talířů. Polévku podáváme ihned, posypanou nasekanými bylinkami a dle chuti chilli papričkou.