Hovězí z jednoho hrnce

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hověziho masa
3 středne velke mrkve
1 petržel
1 větši cibule
vývar
sůl
pepř
olej
hladká mouka na obaleni
tymian

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet.

  2. Potom plátky lehce obalíme v hladké mouce a orestujeme v hrnci z obou stran na rozpáleném oleji.

  3. Potom přihodíme cibuli nakrájenou na čtvrtky, mrkev a petržel vcelku nebo nakrájenou na větší kousky a společně opečeme. Zalijeme vývarem nebo masoxem rozpuštěným v horké vodě a přiklopíme pokličkou.

  4. Vaříme, než je maso měkké a podle potřeby doléváme vývar, který by měl mít ve finále podobu husté omáčky. Tu dochutíme podle potřeby solí, pepřem a sušeným tymiánem, víc není potřeba. Omáčka má úžasnou chuť po hovězím.

  5. Jako příloha se hodí cokoli z brambor i rýže, my měli americké brambory a bylo to vynikající.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!