Krůtí maso na červené zelenině s tymiánem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Krůtí maso
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 velká mrkev
- 1 červená paprika
- 5 cherry rajčátek
- 250 ml kuřecího vývaru
- citronová šťáva
- česnek prášek
- 1 lžička rozmarýnu
- 3 lžičky tymiánu
- 2 lžičky solamylu
- olej na vymazání pekáče
- sůl
Postup Krůtí maso na červené zelenině s tymiánem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso si omyjeme, dočistíme, vysušíme, osolíme-ne moc,kuřecí vývar je slaný a necháme být.
Zeleninu si nakrájíme na malé čtverečky, cibuli na poloměsíčky a česnek na plátky, vše promícháme a dáme do vymazaného pekáče.
Na zeleninu položíme krůtí maso, všechno posypeme rozmarýnem, tymiánem-toho se nebojte můžete ho dát klidně i víc a ještě dáme česnek prášek a pokapeme citronovou šťávu přímo na maso.
Pak už jen podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme na hodinu péct, po 5O ti minutách přeléváme maso vzniklou šťávou, podlijeme zbytkem vývaru, do kterého rozmícháme solamyl, dáme do šťávy, v pekáči promícháme, už ho nepřikrýváme a necháme 15-20 minut dopéct na barvičku masa.