Krůtí maso na červené zelenině s tymiánem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Krůtí maso
1 cibule
3 stroužky česneku
1 velká mrkev
1 červená paprika
5 cherry rajčátek
250 ml kuřecího vývaru
citronová šťáva
česnek prášek
1 lžička rozmarýnu
3 lžičky tymiánu
2 lžičky solamylu
olej na vymazání pekáče
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso si omyjeme, dočistíme, vysušíme, osolíme-ne moc,kuřecí vývar je slaný a necháme být.

  2. Zeleninu si nakrájíme na malé čtverečky, cibuli na poloměsíčky a česnek na plátky, vše promícháme a dáme do vymazaného pekáče.

  3. Na zeleninu položíme krůtí maso, všechno posypeme rozmarýnem, tymiánem-toho se nebojte můžete ho dát klidně i víc a ještě dáme česnek prášek a pokapeme citronovou šťávu přímo na maso.

  4. Pak už jen podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme na hodinu péct, po 5O ti minutách přeléváme maso vzniklou šťávou, podlijeme zbytkem vývaru, do kterého rozmícháme solamyl, dáme do šťávy, v pekáči promícháme, už ho nepřikrýváme a necháme 15-20 minut dopéct na barvičku masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!