Krůtí krky na smetaně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 krůtí krky - měla jsem opravdu velké 1 ks=900 g
kořenová zelenina:
mrkev
petržel
celer
celá cibule
2 stroužky česneku do vývaru
8 kuliček pepře (do vajíčka na luhování čaje)
3 kuličky nového koření
sůl
voda
Dále budeme potřebovat:
2 lžíce oleje
2 hrsti sušených hřibů namočených ve 150 ml vody
1 hrst na nudličky nakrájeného špeku
1 velkou cibuli nakrájenou nadrobno
1 menší mrkev (nakrájenou na drobné kostičky)
1 plátek celeru (nakrájený na drobné kostičky)
1 lžíci hladké mouky rozmíchanou ve
200 ml 30% smetany
2 prolisované stroužky česneku
1 lžíce nasekaného libečku - může být i petrželka-vše z mrazáku
(krůtí vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí krky opláchneme, dáme do hrnce společně se zeleninou a kořením. Zalijeme vodou a slabým varem táhneme 2 - 2,5 hodiny. Pokud použijeme tlakový hrnec (papiňák), od doby varu na slabém plameni vaříme 60 minut.

  2. Měkké maso vytáhneme, obereme od kostí a pokrátíme na menší sousta.

  3. V kastrolu na rozehřátém oleji osmahneme špek společně s cibulí. Přidáme namočené hřiby i s vodou, přidáme trochu krůtího vývaru a přikryté poklicí vaříme 20 minut.

  4. Poté přidáme krůtí maso, nakrájenou zeleninu, zalijeme moukou rozmíchanou ve smetaně a necháme za občasného promíchání slabým varem vařit 10 minut. Těsně před koncem přidáme prolisovaný česnek, zelené byliny a podle potřeby naředíme krůtím vývarem. Podáváme s rýží, nebo s těstovinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!