Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou
50 g strouhaného sýru
1 cibule
6 sušených rajčat v oleji
1 kapie (já měla žlutou)
2 stroužky česneku
6 koleček křemešníku (na jednu porci)
1 malou plechovku krájených žampionů
1 hrst hrášku
1 malou naběračku drůbežího vývaru, nebo
½ drůbežího gelového bujonu s vodou
3 lžíce panna cucina (Italská hustá smetana)
olej
sůl
pepř
Dále:
listové těsto
1 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapii na proužky a česnek prolisujeme.

  2. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso a restujeme, až maso zcela zbělá a je měkké.

  3. Přidáme česnek, žampiony, rajčata, vývar nebo gelový bujon s trochou vody, osolíme, opepříme a chvíli necháme provařit.

  4. Nakonec přidáme smetanu, hrášek a kapie. Vše dobře promícháme, necháme ještě tak minutku a odstavíme

  5. Zapékací misky vyložíme listovým těstem, poklademe kolečky salámu, přidáme krůtí směs a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zapékáme při 175 C°, dokud těsto není růžové.

  6. Hotové ihned posypeme sýrem a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!