Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtích prsou
- 50 g strouhaného sýru
- 1 cibule
- 6 sušených rajčat v oleji
- 1 kapie (já měla žlutou)
- 2 stroužky česneku
- 6 koleček křemešníku (na jednu porci)
- 1 malou plechovku krájených žampionů
- 1 hrst hrášku
- 1 malou naběračku drůbežího vývaru, nebo
- ½ drůbežího gelového bujonu s vodou
- 3 lžíce panna cucina (Italská hustá smetana)
- olej
- sůl
- pepř
- Dále:
- listové těsto
- 1 vejce
Postup Krůtí kousky se sušenými rajčaty, zapečené v listové misce
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, sušená rajčata a kapii na proužky a česnek prolisujeme.
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso a restujeme, až maso zcela zbělá a je měkké.
Přidáme česnek, žampiony, rajčata, vývar nebo gelový bujon s trochou vody, osolíme, opepříme a chvíli necháme provařit.
Nakonec přidáme smetanu, hrášek a kapie. Vše dobře promícháme, necháme ještě tak minutku a odstavíme
Zapékací misky vyložíme listovým těstem, poklademe kolečky salámu, přidáme krůtí směs a okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Zapékáme při 175 C°, dokud těsto není růžové.
Hotové ihned posypeme sýrem a podáváme.