Krůtí játra v křenové omáčce

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g krůtích jater
1 cibule
2 PL másla
1 PL mouky
200 ml smetany (33%)
1 PL křenu
1 PL nasekaného kopru
1/2 KL ml. sladké papriky
sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř. Na stejném másle smažte nakrájenou cibuli. Nalijte smetanu smíchanou s křenem.

  2. Přidáte osmažená játra a osolíte, opepříte, posypete paprikou a prohřejete 2-3 minuty. Játra posypete na talíři koprem. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!