Krůtí játra v křenové omáčce
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 600 g krůtích jater
- 1 cibule
- 2 PL másla
- 1 PL mouky
- 200 ml smetany (33%)
- 1 PL křenu
- 1 PL nasekaného kopru
- 1/2 KL ml. sladké papriky
- sůl a pepř dle chuti
Postup Krůtí játra v křenové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Očistěte a opláchněte játra a nakrájejte na kousky. Máslo rozpusťte na pánvi a opečte játra obalená v mouce. Krátce smažte z každé strany a poté vyjměte na talíř. Na stejném másle smažte nakrájenou cibuli. Nalijte smetanu smíchanou s křenem.
Přidáte osmažená játra a osolíte, opepříte, posypete paprikou a prohřejete 2-3 minuty. Játra posypete na talíři koprem. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory.