Krůtí játra na tymiánu se salsou

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

300 g krůtích jater
1 PL + 1 PL kompotovaných borůvek a brusinek
150 ml červeného vína
sůl
pepř
olej
1 cibule
1 ČL uzené červené papriky
2 ČL solamylu a voda
3 - 4 snítky tymiánu
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí játra kuchyňsky upravíme. Játra potřeme směsí z uzené papriky, sojové omáčky, pepře a kapky oleje. V této směsi necháme játra v chladu asi 1 - 1,5 hodiny.

  2. Krůtí játra, vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi z obou stran, dokud játra nepustí šťávu.

  3. Játra vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple. Do výpeku z krůtích jater vsypeme pokrájenou cibulku, přihodíme dvě až tři větvičky tymiánu, zamícháme, zalijeme kuřecím vývarem a chvíli dusíme. Nakonec zakápneme červeným vínem a necháme krátce probublat.

  4. Vše přecedíme přes síto, tekutou omáčku vrátíme zpět do pánve, přidáme 1 PL borůvek spolu s 1 PL brusinek s trochou šťávy z kompotů, necháme krátce probublat a nakonec zahustíme solamylem smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak vyredukujeme do krémové a lesklé konzistence.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!