Krůtí játra na tymiánu se salsou
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 300 g krůtích jater
- 1 PL + 1 PL kompotovaných borůvek a brusinek
- 150 ml červeného vína
- sůl
- pepř
- olej
- 1 cibule
- 1 ČL uzené červené papriky
- 2 ČL solamylu a voda
- 3 - 4 snítky tymiánu
- kuřecí vývar
Postup Krůtí játra na tymiánu se salsou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí játra kuchyňsky upravíme. Játra potřeme směsí z uzené papriky, sojové omáčky, pepře a kapky oleje. V této směsi necháme játra v chladu asi 1 - 1,5 hodiny.
Krůtí játra, vyndaná z marinády, zprudka orestujeme na rozehřátém oleji na pánvi z obou stran, dokud játra nepustí šťávu.
Játra vyjmeme z pánve a dál udržujeme v teple. Do výpeku z krůtích jater vsypeme pokrájenou cibulku, přihodíme dvě až tři větvičky tymiánu, zamícháme, zalijeme kuřecím vývarem a chvíli dusíme. Nakonec zakápneme červeným vínem a necháme krátce probublat.
Vše přecedíme přes síto, tekutou omáčku vrátíme zpět do pánve, přidáme 1 PL borůvek spolu s 1 PL brusinek s trochou šťávy z kompotů, necháme krátce probublat a nakonec zahustíme solamylem smíchaným s vodou. Takto upravenou salsu pak vyredukujeme do krémové a lesklé konzistence.