Kuřecí na červeném víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecí prsa
- 100 g slaniny
- 5 dcl červeného vína (suché)
- 500 g nových brambor
- petržel
- baby karotka
- 1 velké cibule
- 25 g másla
- Marináda:
- 0,5 dcl olivového oleje
- 1 PL sojové omáčky
- čerstvý rozmarýn
- 1 stroužek česneku (stačí rozmáčknout dlaní)
- pepř
- 1 PL medu
- Grilovací koření:
- 1 lžička mletý kmín
- 1 lžička sušený česnek
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletá sladká paprika
- 1 lžička chilli koření (podle chuti)
- 1 lžička mletá pálivá paprika
- 1 lžička mletý zázvor
- 1 lžička kari
- 1 lžička drcený jalovec
- 1 lžíce mletý barevný pepř
Postup Kuřecí na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice..
Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej slaninu na malé kostičky a hoď na rozpálenou pánev, slaninu orestuj, přidej cibuli na jemno nasekanou a nech orestovat do růžova..
Potom přidej maso i s marinádou, nechej zprudka zatáhnout a zalej červeným vínem, ať to hezky plave..
Nechej ho pořádně podusit cca 30-40min až se víno skoro vyvaří..
Na závěr stáhni panev bokem a přidej máslo, omáčka dostane lesk jako blesk, zamíchej a jemně provař..