Kuřecí na červeném víně

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí prsa
100 g slaniny
5 dcl červeného vína (suché)
500 g nových brambor
petržel
baby karotka
1 velké cibule
25 g másla
Marináda:
0,5 dcl olivového oleje
1 PL sojové omáčky
čerstvý rozmarýn
1 stroužek česneku (stačí rozmáčknout dlaní)
pepř
1 PL medu
Grilovací koření:
1 lžička mletý kmín
1 lžička sušený česnek
1 lžička sůl
1 lžička mletá sladká paprika
1 lžička chilli koření (podle chuti)
1 lžička mletá pálivá paprika
1 lžička mletý zázvor
1 lžička kari
1 lžička drcený jalovec
1 lžíce mletý barevný pepř

Postup přípravy receptu

  1. S kuřecího masa udělej kostky nebo širší nudličky, nalož je do směsi na marinádu, stačí tak hodinka a hoď do lednice..

  2. Az bude maso po hodince odpočaté, tak nakrájej slaninu na malé kostičky a hoď na rozpálenou pánev, slaninu orestuj, přidej cibuli na jemno nasekanou a nech orestovat do růžova..

  3. Potom přidej maso i s marinádou, nechej zprudka zatáhnout a zalej červeným vínem, ať to hezky plave..

  4. Nechej ho pořádně podusit cca 30-40min až se víno skoro vyvaří..

  5. Na závěr stáhni panev bokem a přidej máslo, omáčka dostane lesk jako blesk, zamíchej a jemně provař..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!