Kuřecí s medovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

cca 600 g kuřecích (nebo krůtích) prsou
sůl
černý pepř
malá miska jemné strouhánky
olej
Omáčka:
1 lžíce oleje - nejlépe sezamového
2 stroužky rozmačkaného česneku
3 lžíce medu
3 lžíce sojové omáčky
5 lžic vývaru nebo vody
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička chilli pasty nebo tabasca
2 lžíce octa
2 lžíce hnědého cukru
2 lžíce škrobu
2 lžíce vody
2 lžičky sezamových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte a opepřete. Každý kousek pak obalte v jemné strouhance a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pak pokapejte olejem a pečte asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 180 st..

  2. Všechny suroviny na omáčku dejte do kastrůlku (kromě škrobu a dvou lžic vody, ten bude sloužit na zahuštění omáčky). Důkladně promíchejte a míchejte na mírném ohni do doby, než se vše začne vařit. V misce smíchejte škrob se dvěma lžícemi vody a přidejte do vařící směsi. Stále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

  3. Upečené kuřecí kousky po upečení na talíři polijte medovou omáčkou. Můžete ozdobit trochou sezamových semínek a podávejte s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!