Kuřecí s medovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- cca 600 g kuřecích (nebo krůtích) prsou
- sůl
- černý pepř
- malá miska jemné strouhánky
- olej
- Omáčka:
- 1 lžíce oleje - nejlépe sezamového
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 5 lžic vývaru nebo vody
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 lžička chilli pasty nebo tabasca
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce škrobu
- 2 lžíce vody
- 2 lžičky sezamových semínek
Postup Kuřecí s medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta, osolte a opepřete. Každý kousek pak obalte v jemné strouhance a dejte na plech vyložený pečícím papírem. Pak pokapejte olejem a pečte asi 30 minut v troubě, vyhřáté na 180 st..
Všechny suroviny na omáčku dejte do kastrůlku (kromě škrobu a dvou lžic vody, ten bude sloužit na zahuštění omáčky). Důkladně promíchejte a míchejte na mírném ohni do doby, než se vše začne vařit. V misce smíchejte škrob se dvěma lžícemi vody a přidejte do vařící směsi. Stále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
Upečené kuřecí kousky po upečení na talíři polijte medovou omáčkou. Můžete ozdobit trochou sezamových semínek a podávejte s rýží.