Velikonoční káčátka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml mléka
- 560 g hladké mouky
- 1 vejce
- 80 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 g změklé hery
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce mletých ořechů
- 1 lžička skořice
- 1 vejce na potření
Postup Velikonoční káčátka
Postup přípravy receptu
-
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme káčátka, rozinku dáme jako oko.
Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200°C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.