Pomerančový džem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg pomerančů
2 citrony
100 ml vody
kousek celé skořice
1 vanilkový cukr
1 kg želírovacího cukru (1:1)

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky.

  3. Dužinu, kůru, citronovou šťávu, vodu, skořici, vanilku a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme.

  4. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.

  5. Pak vyjmeme skořici a horký džem plníme do sklenic.

  6. Sklenice uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!