Pomerančový džem
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1 kg pomerančů
- 2 citrony
- 100 ml vody
- kousek celé skořice
- 1 vanilkový cukr
- 1 kg želírovacího cukru (1:1)
Postup Pomerančový džem
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky.
Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky.
Dužinu, kůru, citronovou šťávu, vodu, skořici, vanilku a želírovací cukr dáme do hrnce a promícháme.
Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 4 minuty.
Pak vyjmeme skořici a horký džem plníme do sklenic.
Sklenice uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme vychladnout.