Domácí sušená rajčata TOP

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

0,5 kg keříčkových rajčat (trošku větší než cherry rajčátka)
mořská sůl
sušená bazalka
sušený česnek
libeček
rozmarýn
Na konzervaci:
olivový olej
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na plech naskládej rajčátka příčně rozříznutá, osol, přidej zbytek bylinek a vlož do trouby vyhřáté na 180°C.

  2. Teď pokud chceš impozantní výsledek, dodržuj přesně následující postup: 180°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 160°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 140°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 120°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 100°C...20 minut - teď je můžeš vytáhnout z trouby, jsou hotová.

  3. Pokud máš horkovzdušnou troubu, klidně tam dej několik plechů, protože jeden plech je vždy málo, věř až okusíš. Na závěr, pokud je chceš uskladnit, nalož je do sklenice plné olivového oleje až po okraj a přidej hrst čerstvé bazalky. Vydrží Ti klidně rok, bazalka pustí vůni i chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!