Domácí sušená rajčata TOP
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 0,5 kg keříčkových rajčat (trošku větší než cherry rajčátka)
- mořská sůl
- sušená bazalka
- sušený česnek
- libeček
- rozmarýn
- Na konzervaci:
- olivový olej
- čerstvá bazalka
Postup Domácí sušená rajčata TOP
Postup přípravy receptu
-
Na plech naskládej rajčátka příčně rozříznutá, osol, přidej zbytek bylinek a vlož do trouby vyhřáté na 180°C.
Teď pokud chceš impozantní výsledek, dodržuj přesně následující postup: 180°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 160°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 140°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 120°C...20 minut - otevři na 2 minuty troubu (zchladí se o 20°C) 100°C...20 minut - teď je můžeš vytáhnout z trouby, jsou hotová.
Pokud máš horkovzdušnou troubu, klidně tam dej několik plechů, protože jeden plech je vždy málo, věř až okusíš. Na závěr, pokud je chceš uskladnit, nalož je do sklenice plné olivového oleje až po okraj a přidej hrst čerstvé bazalky. Vydrží Ti klidně rok, bazalka pustí vůni i chuť.