Křupavé špaldové bochánky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g BIO špaldové mouky
150 ml mléka
1 balení sušeného droždí (7 g)
1 lžička cukru
1 vejce
sůl
1 lžíce olivového oleje
slunečnicová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej.

  2. Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy.

  3. Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C cca 12-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!