Křupavé špaldové bochánky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g BIO špaldové mouky
- 150 ml mléka
- 1 balení sušeného droždí (7 g)
- 1 lžička cukru
- 1 vejce
- sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- slunečnicová semínka
Postup Křupavé špaldové bochánky
Postup přípravy receptu
-
Z cukru, droždí, lžíce mouky a teplého mléka zaděláme kvásek a necháme ho vzejít. Jakmile je kvásek hotový, přidáme prosátou špaldovou mouku, sůl a olej.
Těsto důkladně zpracujeme a necháme ho na teplém místě vykynout (trvá to cca 1 hodinu). Vykynuté těsto rozdělíme na 6 stejných kousků, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do formy.
Housky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme slunečnicovými semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C cca 12-15 minut.