Kroupový nákyp s tofu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 150 g krup
- 1 balíček Tofu
- bílá část pórku
- 2 hrsti míchané zeleninové směsi podle chuti (hrášek, kukuřice, kapie, fazolka, ne kořenová)
- asi 1/3 bílé ředkve
- 1 balení Nivy (cca 120 g)
- sůl
- mletý pepř
- olej
Postup Kroupový nákyp s tofu
Postup přípravy receptu
-
Vopred namočené krúpy uvaríme, pričom vody dáme toľko, aby sa všetka vstrebala a nemuseli sme ich scediť.
Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na kocôčky narezané tofu a ešte 2 min orestujeme.
Odstavíme z ohňa, vmiešame zeleninu (ak použijeme aj fazuľky, najprv ich obvaríme, mrazenú alebo sterilizovanú zeleninu netreba), nahrubo nastrúhanú reďkev a krúpy. Vmiešame nadrobenú Nivu. Osolíme (pozor, Niva je slaná), okoreníme.
Zmes dáme do vymasteného pekáča a zapekáme pri strednej teplote asi 30 minut.
Podávame so zeleninou, zel. šalátom, ale výborne sa k tomu hodia aj kyslé uhorky a čalamáda.