Kroupový nákyp s tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g krup
1 balíček Tofu
bílá část pórku
2 hrsti míchané zeleninové směsi podle chuti (hrášek, kukuřice, kapie, fazolka, ne kořenová)
asi 1/3 bílé ředkve
1 balení Nivy (cca 120 g)
sůl
mletý pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Vopred namočené krúpy uvaríme, pričom vody dáme toľko, aby sa všetka vstrebala a nemuseli sme ich scediť.

  2. Na oleji orestujeme na kolieska narezaný pór, pridáme na kocôčky narezané tofu a ešte 2 min orestujeme.

  3. Odstavíme z ohňa, vmiešame zeleninu (ak použijeme aj fazuľky, najprv ich obvaríme, mrazenú alebo sterilizovanú zeleninu netreba), nahrubo nastrúhanú reďkev a krúpy. Vmiešame nadrobenú Nivu. Osolíme (pozor, Niva je slaná), okoreníme.

  4. Zmes dáme do vymasteného pekáča a zapekáme pri strednej teplote asi 30 minut.

  5. Podávame so zeleninou, zel. šalátom, ale výborne sa k tomu hodia aj kyslé uhorky a čalamáda.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!