Citronový pstruh lososovitý
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety pstruha lososovitého
- hladká mouka na obalení
- sůl
- citronový tymián
- citronová tráva
- citronový pepř
- z 1/2 citronu kůra a kůra
- plátek másla
- trochu oleje
Postup Citronový pstruh lososovitý
Postup přípravy receptu
-
V misce si připravíme směs s koření, citronové kůry, šťávy a řádně promícháme. Osušené filety osolíme a potřeme směsí, dáme na talíř a necháme v chladu asi 2 hodiny odležet. Odležené filety obalíme v hladké mouce.
Na pánev si dáme rozehřát máslo a olej. Do rozehřáté pánve vkládáme filety kůží dolů a smažíme 3 až 5 minut z každé strany. Podáváme s různě upravenými bramborami.