Krkovička s pepřovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky krkovičky
- 5 lžíc rajčatového pesta
- sůl
- pepř
- cibule (na kolečka)
- 3 stroužky česneku
- smetana na vaření (10%)
- 1/2 sáčku 4 barevného pepře
- olej
Postup Krkovička s pepřovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Ve 2 lžících oleje rozmícháme rozetřený česnek, pesto, cibuli, sůl a pepř. Plátky krkovičky naložíme do směsi nejlépe na 2 dny. V den naložení můžeme grilovat na grilu (10 minut) nebo péct v troubě (25 minut-165 stupňů).
Smetanu přelijeme do hrnce, kam přidáme i rozmělněný pepř - já ho drtím paličkou na maso, smetanu necháme povařit, přidáme sůl. Po 5 minutách smetana sama zhoustne.