Fazolová polévka s klobáskou

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g fazolí (ledvina)
2 menší cibule
2 stroužky česneku
1 pár ostravských klobásek
listová petržel
lžíce červené papriky
sůl
pepř
lžíce sádla
lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přebereme, propláchneme a necháme přes noc namočenou ve studené vodě.

  2. Vodu poté slijeme, fazole propláchneme a dáme vařit (nesolíme!). Vaříme do změknutí, cca hodinu.

  3. Fazole scedíme (ale vodu z uvařených fazolí ponecháme!).

  4. V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme na drobné kousky nakrájenou cibuli, přidáme klobásku nakrájenou na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme lžíci červené papriky, scezené fazole, nastrouhaný česnek a restujeme. Zasypeme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme vodou z fazolí. Pokud jí máme málo, přidáme více vody.

  5. Vaříme 30 minut a dle chuti ještě osolíme nebo opepříme. Do hotové polévky dáme nasekané lístky petržele.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!