Pikantní kuřecí křidélka se zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí křidélka
2 cibule
půl červené papriky
půl zelené papriky
1 červená cibule
hrst hrášku
hrst kukuřice
rajčatový protlak
asi 100 ml rajčatového pyré
sůl
pepř
pálivá paprika
chilli pasta
asi hrnek kuřecího vývaru
lžička cukru

Postup přípravy receptu

  1. Křidélka osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou.

  2. Ve větším kastrolu rozpálíme olej, osmahneme cibuli pokrájenou na kostičky a vložíme kuřecí křidélka. Dusíme do měkka.

  3. Až bude maso měkké, vyndáme na talíř, přidáme protlak, pyré, papriky a kuřecí vývar. Provaříme. Nakonec dáme kukuřici, hrášek a cibuli na plátky. Vaříme do zhoustnutí. Pokud je třeba, zahustíme. Dochutíme solí, pepřem, chilli pastou a cukrem. Podáváme s bramborovými noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!