Krémová bramboračka

Recepty, Polévky

Suroviny

5 velkých brambor
2 střední mrkve
1 petržel
kousek másla
150 ml smetany
2 stroužky česneku
menší cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
lžička majoránky
půl lžičky červené papriky
chleba na krutony

Postup přípravy receptu

  1. Na kousku másla osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a červenou papriku. Základ chvíli restujeme a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.

  2. Vaříme 25 minut a poté rozmixujeme do hladka. Přidáme smetanu a dle chuti ještě okořeníme. Vaříme ještě 5 minut.

  3. Krutony uděláme v troubě – kostičky chleba dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřáte troubě na 200 stupňů, dokud nezezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!