Krémová bramboračka
Recepty, PolévkySuroviny
- 5 velkých brambor
- 2 střední mrkve
- 1 petržel
- kousek másla
- 150 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- menší cibule
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- lžička majoránky
- půl lžičky červené papriky
- chleba na krutony
Postup Krémová bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Na kousku másla osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky. Jakmile změkne, přidáme nakrájenou mrkev, česnek, petržel a brambory. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a červenou papriku. Základ chvíli restujeme a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem.
Vaříme 25 minut a poté rozmixujeme do hladka. Přidáme smetanu a dle chuti ještě okořeníme. Vaříme ještě 5 minut.
Krutony uděláme v troubě – kostičky chleba dáme na pečící papír a pečeme ve vyhřáte troubě na 200 stupňů, dokud nezezlátnou.