Sojové řízečky v hrašce - vegan

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 balení sójových plátků
2 stroužek česneku
1,5l l zeleninového vývaru
hraška s vodou (na těstíčko)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si vařit vývar, do kterého přidáme dva stroužky prolisovaného česneku a osolíme. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sójových plátků do vody a vaříme cca 15 minut.

  2. Plátky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu.

  3. Obalování v hrašce je efektivnější a jednodušší než obalování v trojobalu. Uděláme si z hrašky a vody těstíčko, obalíte v něm plátek z obou stran a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.

  4. Jako přílohu můžete použít brambory, kaši, bramborový salát se sojanézou (brambory, sojanéza, mrkev, hrášek, naložená okurka, lák z okurek, cibulka) nebo jen tak s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!