Sojové řízečky v hrašce - vegan
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1 balení sójových plátků
- 2 stroužek česneku
- 1,5l l zeleninového vývaru
- hraška s vodou (na těstíčko)
- olej
- sůl
Postup Sojové řízečky v hrašce - vegan
Postup přípravy receptu
-
Dáme si vařit vývar, do kterého přidáme dva stroužky prolisovaného česneku a osolíme. Když se voda vaří, nasypeme celý obsah pytlíku sójových plátků do vody a vaříme cca 15 minut.
Plátky po uvaření scedíme a až nám trochu vychladnou, vymačkáme z nich přebytečnou vodu.
Obalování v hrašce je efektivnější a jednodušší než obalování v trojobalu. Uděláme si z hrašky a vody těstíčko, obalíte v něm plátek z obou stran a smažíme dozlatova na rozpáleném oleji.
Jako přílohu můžete použít brambory, kaši, bramborový salát se sojanézou (brambory, sojanéza, mrkev, hrášek, naložená okurka, lák z okurek, cibulka) nebo jen tak s chlebem.