Kuřecí kung pao z letáku Albert
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 lžíce sladšího bílého vína (ideálně saké, já dala Rulandské šedé)
- 3 lžíce kvalitní sójové omáčky
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce solamylu(rozpuštěné ve dvou lžících vody (nechat min. půl hod. namáčet)
- 450 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
- 2 lžičky octa
- 2 lžičky tmavého třtinového cukru
- 4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
- 1 stroužek česneku
- 100–120 g arašíd (nesolených)
- sůl
Postup Kuřecí kung pao z letáku Albert
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.
Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.
Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.
Mezitím uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy.
Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.
Podáváme s jasmínovou rýží.