Kuřecí kung pao z letáku Albert

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 lžíce sladšího bílého vína (ideálně saké, já dala Rulandské šedé)
3 lžíce kvalitní sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu(rozpuštěné ve dvou lžících vody (nechat min. půl hod. namáčet)
450 g kuřecích prsou (nakrájených na tenké nudličky)
2 lžičky octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
4 jarní cibulky (nakrájené na třetiny a pak každou tence nasekanou našikmo)
1 stroužek česneku
100–120 g arašíd (nesolených)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme marinádu: smícháme 1 lžíci vína, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje a 1 lžíci solamylu.

  2. Do marinády naložíme kuřecí maso a důkladně do něj marinádu vetřeme.

  3. Necháme přiklopené v lednici cca 30 minut marinovat.

  4. Mezitím uděláme omáčku: v malé míse smícháme zbylé víno, sójovou omáčku, olej a zbylý solamyl. Přidáme ocet a třtinový cukr. Poté vmícháme i jarní cibulky, nožem rozmělněný nebo lisem prohnaný česnek a arašídy.

  5. Kuřecí maso zprudka opečeme na pánvi, až zbělá a uvnitř bude propečené, což trvá cca 15 minut. Přidáme omáčku, krátce provaříme do zhoustnutí. Podle potřeby dosolíme.

  6. Podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!