Krkovička s mrkví a houbami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 menších plátků krkovičky
- 1 cibule
- 4-5 velkých mrkví
- 3 hrsti hub
- 1/2 Masoxu -nemusí být
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 malinké lžičky koriandru
- špetka muškátového květu
- 1 větvička libečku
- sůl
- olej
Postup Krkovička s mrkví a houbami
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naporcujeme na menší plátky, naklepáme a osolíme.
V kastrolu na malém množství oleje osmažíme cibulku do sklovita a dáme na ní prudce osmažit maso z obou stran, dáme koření (kmín, koriandr, muškát, libeček), pak zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme.
Zatím si očistíme mrkev a nakrájíme jí na kolečka, přidáme k masu, dolijeme zase vodou, protože se nám vydusí a přidáme ještě masox, dusíme dál a když mrkev začne měknout, dodáme ještě houby, které taky podusíme a dosolíme.
Na závěr dolijeme tolik vody, aby jsme měli dostatek šťávy a buď zajíškujeme domácí jíškou, nebo použijeme hotovou jíšku (Knoor), povaříme a máme hotovo.