Krkovička s mrkví a houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

8 menších plátků krkovičky
1 cibule
4-5 velkých mrkví
3 hrsti hub
1/2 Masoxu -nemusí být
1 lžička drceného kmínu
1/2 malinké lžičky koriandru
špetka muškátového květu
1 větvička libečku
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naporcujeme na menší plátky, naklepáme a osolíme.

  2. V kastrolu na malém množství oleje osmažíme cibulku do sklovita a dáme na ní prudce osmažit maso z obou stran, dáme koření (kmín, koriandr, muškát, libeček), pak zalijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme.

  3. Zatím si očistíme mrkev a nakrájíme jí na kolečka, přidáme k masu, dolijeme zase vodou, protože se nám vydusí a přidáme ještě masox, dusíme dál a když mrkev začne měknout, dodáme ještě houby, které taky podusíme a dosolíme.

  4. Na závěr dolijeme tolik vody, aby jsme měli dostatek šťávy a buď zajíškujeme domácí jíškou, nebo použijeme hotovou jíšku (Knoor), povaříme a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!