Pečený lilek s granátovým jablkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 4 lilky
- olivový olej
- 3 lžičky sušeného tymiánu
- sůl
- pepř
- svazek čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
- kelímek zakysané smetany
- granátové jablko
Postup Pečený lilek s granátovým jablkem
Postup přípravy receptu
-
Lilky podélně rozkrojíme a na řezné straně nožem nařízneme ve tvaru mřížky. Půlky lilků naskládáme do pekáče vedle sebe a poctivě zakápneme olivovým olejem.
Posypeme sušeným tymiánem, osolíme, opepříme. Posypeme čerstvým koprem. Pečeme asi 40 minut při teplotě 200 °C.
Do zakysané smetany vmícháme rozmačkaný česnek a trochu olivového oleje. Po dopečení naneseme omáčku na teplé lilky a ozdobíme zrnky z granátového jablka a podáváme.