Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 větší prorostlé řízky z krkovičky
- 3 celé stroužky česneku
- sádlo (tolik, aby maso bylo pokryté)
- snítka šalvěje a rozmarýnu
- sůl
- pepř
- Na dokončení:
- sádlo
- lžička papriky
- lžička hořčice (měla jsem bavorskou)
Postup Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem.
Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky. Troubu snížíme na 90 st. a přikrytý pekáček pečeme cca 2 hod. Maso musí být úplně měkké.
V této fázi můžeme sádlo slít, nebo maso přendat do jiného pekáčku. Odebereme cca 2 lžíce sádla, smícháme s paprikou, hořčicí a maso potřeme.
Maso prudce zapečeme, jen pár minut na barvu. Podáváme se salátem, brambory nebo se zelím a knedlíkem. Komu nevadí, že to nemá barvu, může podávat hned, jen okapané ze sádla.