Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Množství surovin neuvádím, záleží na množství stolujících.
- vepřová krkovice
- slanina
- pikantní klobása
- kysané zelí
- žampióny
- pepř
- sůl
Postup Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici vykostíme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Připravený pekáček vyložíme kysaným zelím, přidáme pokrájené žampióny, na kolečka nakrájenou klobásu a plátky krkovičky.
Na krkovičku položíme na plátky nakrájenou slaninu.
Podlijeme trochou vody, pekáček překryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby.
Několik minut před koncem pečení alobal odstraníme a pečeme pro barvu. Krkovičku podáváme s bramborovým knedlíkem.