Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 3 hrubší plátky krkovice
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- cca-2 cm čerstvého zázvoru
- lžíce hrubozrnné hořčice
- 80-100 g česnekového boku nebo anglické-plátky
- 200 ml černého piva
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli na plátky, zázvor a česnek nasekáme nebo nastrouháme na jemno. Smícháme hořčici, zázvor a česnek. Maso lehce naklepeme jen hřbetem ruky, osolíme a opepříme.
Potřeme smíchanou hořčicí a posypeme kmínem. Do pekáčku dáme polovinu slaniny, posypeme cibulí a položíme maso. Dáme zbytek slaniny a cibule.
Podlijeme pivem a dáme přikryté do vyhřáté trouby na 200 st. Pečeme 40-45 minut. Odkryjeme a dopečeme na barvu. Podle potřeby podléváme.