Krkovička na myslivecký způsob podle Leoška

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky
1 lžičku Glutasolu
6 kuliček pepře
1 větší rozdrcený bobkový list
trošku chilli
3 kuličky nového koření
1 lžičku sojovky
2 lžíce oleje
trošku muškátového oříšku
6 kuliček jalovce

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a přidáme všechny suroviny.Necháme uležet aspon 2 hodiny,nejlépe přes noc v lednici.

  2. Na pánev dáme trošku oleje přidáme 1 na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájenou menší papriku a osmahneme.

  3. Cibuli a papriku odděláme z pánve,na tuto pánev dáma naložené maso a prudce osmahneme, potom přidáme opečenou cibuli z paprikou.

  4. Potom přidáme 5 nakrájených sušených švestek,1 rajče 1 LŽÍCI kryst.cukru a chvilku dusíme.

  5. Potom podlijeme 3 deci červeného vína a dusíme do té doby až se víno téměř vyvaří nakonec zaprášíme troškou hladké mouky. Podáváme s bramboráčky a oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!