Krkovička na myslivecký způsob podle Leoška
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky krkovičky
- 1 lžičku Glutasolu
- 6 kuliček pepře
- 1 větší rozdrcený bobkový list
- trošku chilli
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžičku sojovky
- 2 lžíce oleje
- trošku muškátového oříšku
- 6 kuliček jalovce
Postup Krkovička na myslivecký způsob podle Leoška
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky a přidáme všechny suroviny.Necháme uležet aspon 2 hodiny,nejlépe přes noc v lednici.
Na pánev dáme trošku oleje přidáme 1 na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájenou menší papriku a osmahneme.
Cibuli a papriku odděláme z pánve,na tuto pánev dáma naložené maso a prudce osmahneme, potom přidáme opečenou cibuli z paprikou.
Potom přidáme 5 nakrájených sušených švestek,1 rajče 1 LŽÍCI kryst.cukru a chvilku dusíme.
Potom podlijeme 3 deci červeného vína a dusíme do té doby až se víno téměř vyvaří nakonec zaprášíme troškou hladké mouky. Podáváme s bramboráčky a oblohou.