Jahodová bublanina 2 v 1

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g polohrubé mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
10 lžic mléka
1 velké vejce nebo 2 malá
3/4 prášku do pečiva
1,5 dl oleje
máslo a hrubá mouka na pekáček
500 g jahod
Tvarohová náplň:
1 a ½ až 2 kostky tvarohu
1 hodně velké vejce nebo 2 malá
2 vanilkové cukry
Pokud použiji vaničkový tvaroh, přidávám ještě 1 PL vanilk. pudinku.

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny zpracujeme (nejlépe ručním el. šlehačem) na řidší těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč tak, aby ho byla jen nízká vrstva. Do toho klademe co nejhustěji ovoce, nejlepší jsou jahody. (Ovoce předem očistíme, opereme a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, velké jahody půlím).

  2. Těsto po upečení hodně nabude okolo ovoce, takže povrch není po upečení rovný. Je to velice dobré a úspěch zaručen, navíc příprava je fenomenálně jednoduchá a rychlá.

  3. Pokud nemáme ovoce, použijeme tvarohovou náplň. Vkládáme ji do těsta pomocí čajové lžičky (plné). Na těsto vkládáme kopečky tvarohu dosti hustě, podle množství připravené tvarohové nádivky, prostě lžičku tvarohu na těsto kecneme a je to.

  4. Pečeme v tukem vymazaném a hrubou moukou vysypaném pekáči (nebo použijeme pečicí papír). Pečeme při 175 -180 st. C do světle zlatova. Je dobré nepřepéct, (zkusit špejlí nebo párátkem), aby se moučník nevysušil, protože je nízký a dost brzy upečený. Upečené těsto má být vláčné a vlhké.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!