Nepečený Pepíkův hřbet
Recepty, MoučníkySuroviny
- piškoty
- kokos strouhaný
- rozinky
- 2 lžíce rumu
- pomerančová kůra
- cca 100-150 g másla
- jogurt
- cukr moučka
- 2 bílé čokolády
- čokoládový likér
- želatina rozpuštěná dle návodu
- vlašské ořechy
- hořká čokoláda
- mandlové lupínky
Postup Nepečený Pepíkův hřbet
Postup přípravy receptu
-
těsto: nastrouhané piškoty, asi půl pytlíku, máslo, kokos strouhany 20dkg, uvařená a rozštouchaná kůra z jednoho pomeranče, rozinky namočené v rumu, rum, želatina, jogurt - dvě velké lžíce, cukr moučka - dle chuti
nádivka: rozpuštěné dvě bílé čokolády, čokoládový likér, želatina, vlašské ořechy na hrubo sekané, máslo. Vše umícháme ve vodní lázni.
Formu vyložíme folií, namačkáme těsto, uprostřed uděláme důlek na náplň, nalijeme čokoládu, vršek poklademe kulatými piškoty, zakryjeme a dáme do mrazáku.
Pak si rozpustíme hořkou čokoládu, přidáme čokolikér, máslo, želatinu a trochu příp. cukru moučka, vše mícháme do zhoustnutí.
Zatuhlý hřbet polijeme čokoládou a dozdobíme mandlovými lupínky. Necháme zatuhnout v chladu.