Citrónový koláč s meruňkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 175 g másla změklého a pokrájeného + další na vymazání
- 165 g krupicového cukru
- 2 lžíce strouhané kůry z biocitronu
- 3 vejce
- 150 g prosáté hladké mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- 100 g bílého jogurtu
- zavařené meruňky nebo jiné ovoce, nakrájené na dílky
- moučkový cukr na poprášení
- zakysaná smetana nebo šlehačka při podávání
Postup Citrónový koláč s meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejte na 160 ºC.
V míse šlehejte máslo, cukr a citronovou kůru asi 6–8 minut do pěny. Pak jedno po druhém dokonale zašlehejte vejce. Přidejte mouku, kypřicí prášek a jogurt a důkladně promíchejte.
Těsto dejte do vymazané a moukou vysypané dortové formy o průměru 25 cm, poklaďte broskvemi a pečte asi hodinu dozlatova.
Propečenost zkuste špejlí.
Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte zcela zchladnout na mřížce.
Poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysanou smetanou nebo se šlehačkou.