Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g krkovičky
- 1 cibule (velká nebo 2 menší)
- 1 lahůdková cibulka
- 2-3 hrsti hříbků
- 100 ml smetany (31%)
- 1 lžička celého kmínu
- 1 lžíce mleté papriky
- 1/2 masoxu (nemusí být)
- trochu pepře
- 1-2 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
Postup Krkovička na hříbkách v papiňáku, zjemněná smetanou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku nakrájíme na soustové kusy, hříbky na plátky a musí být menší, lahůdkovou cibulku na kolečka, cibuli nadrobno.
Do papiňáku si dáme olej, na kterém osmažíme cibuli, pak přidáme maso, necháme ho osmažit, přidáme kmín, papriku, pepř, hříbky, zalijeme vodou, aby bylo maso ponořeno.
Ještě osolíme, dáme masox a celou nakrájenou lahůdkovou cibulku, papiňák zavřeme a dusíme na nejmenší teplotu 20-30 minut.
Zatím si ve smetaně rozmícháme mouku, kterou po ukončeném dušení vmícháme do šťávy a tím jí zahustíme.
Šťávu si upravíme podle toho, kolik jí chceme a k tomu také přizpůsobíme zahuštění moukou, dosolíme, necháme převařit a můžeme stolovat.