Krkovice z pánve na medu a černém pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky libovější vepřové krkovice (plátek o síle cca 1,5cm)
- 2 lžíce tekutého medu
- 8 lžic černého piva
- 2 lžíce zázvorové šťávy
- 1 lžíci sladké chilli omáčky
- 1 lžíci oleje
- 2 prolisované stroužky česneku nebo 1 lžičku granulovaného česneku
- 1 lžíci nadrceného barevného pepře
- Na přílohu:
- 8 středně velkých brambor uvařených ve slupce
- na smažení olej nebo sádlo
- sůl podle potřeby
- dvojitě složený alobal cca 30x30 cm
Postup Krkovice z pánve na medu a černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa opláchneme, osušíme, na okrajích nařízneme a klouby na rukou mírně naklepeme.
Z uvedených surovin v uzavíratelné nádobě umícháme marinádu, plátky masa v ní obalíme a uložíme alespoň na 4 hodiny do lednice.
Poté v pánvi na rozehřátém tuku smažíme z každé strany 5 minut. Měkké maso zabalíme do alobalu a necháme chvíli odpočinout.
Mezitím oloupeme a nakrájíme brambory, osolíme a necháme je v pánvi na troše rozehřátého tuku osmažit do zlatavé barvy.
Na talíři můžeme obložit rozkrojenými rajčaty nebo jinou zeleninou.